q
Velkommen til Frikant.
Vær sosial med oss!

Nyfødt er et øyeblikk

 

Bittesmå hender, føtter, delikate øyevipper og varierende hårfrisyrer. Vi ønsker for alltid å huske hvordan de var akkurat da. Plutselig er det blitt store!

Å forevige den første tiden i et barns liv er gull verdt! Det er noe helt magisk med denne tiden. Noe så vakkert og skjørt, som en aldri får igjen. Da er det fint å ha minnene fra en nyfødtfotografering å se tilbake på.

 

Vårt hovedfokus rundt nyfødtfotografering er at vi har nok tid til at den lille finner den roen som trengs for å skape en god opplevelse både for barn og foreldre. Vi setter av 2-3 timer til fotograferingen, tid skal ikke være et hindre for å skape de gode bildene.

 

Vår høyeste prioritet under en slik fotografering er barnets trygghet og velvære.

Vi gjør alt vi kan for at barnet skal oppleve dette som en trygg og positiv opplevelse. Vi bruker god tid til å få babyen til å sovne. Vi stresser aldri for å komme i gang med fotograferingen fortest mulig. Alt vi gjør foregår på babyens premisser. Vi har alltid mange idèer til ulike stillinger og oppsett, og sørger for at vi finner de som passer babyen best. Viser barnet ubehag i en spesiell stilling går vi videre til en annen som barnet finner behagelig.

 

Vi har det varmt og godt i studio, og rommet fylles med rolig musikk for en harmonisk atmosfære. Vi har god erfaring på dette feltet, og disse elementene, samt god tid er vesentlig for en vellykket og god nyfødtfotografering.

Vi anbefaler å få tatt nyfødtbildene i løpet av de 14 første dagene etter fødselen, helst så tidlig som mulig. Det hender at noen ønsker å komme senere enn dette, og vi sier ikke nei til det, men da kan vi ikke garantere at man får de harmoniske, rolige bildene av en sovende baby som man håper på. I løpet av de første ukene har barnet fortsatt det helt spesielle nyfødtutseende, de sover ofte tung og er lett å forme slik man ønsker for bildene.

 

Vi har alt som trengs til å gjennomføre en nyfødtfotografering, men ønsker dere å ha med egne rekvisitter som kurver, tepper, luer, hårpynt, bamser etc. så er det helt i orden. Vi bruker den første tiden av fotografering til å planlegge timen sammen, slik at dere også får gitt uttrykk for hva dere ønsker og forventer.

Vi anbefaler å booke tid til nyfødtfotografering allerede mens dere er gravide.

Vi har ofte ventetid i studio, og dersom dere booker når babyen er født kan vi ikke garantere at vi har ledig tid før babyen har blitt for stor.

Pris 3.500,-

  • 2 – 3 timer i studio
  • Det leveres minimum 20 bilder
  • Leveres som digitale filer for fri bruk
  • Leveres i farge- og sort/hvit-versjoner
  • Tillegg for søsken: 500 kroner

Det er fint om babyen er trøtt når den kommer i studio. Så langt det lar seg gjøre er det derfor fint om dere holder babyen våken i tiden før dere kommer til oss. Det hjelper ofte å gi barnet et godt bad rett i forkant.

Vi fotograferer oftest babyen med bleietruse, og resten av barnets hud vises på bildene. Derfor er det fint om dere passer på at barnet ikke har på stramme klær som lager tydelige merker i huden.

Vi setter av god tid til skiftepauser og ammepauser, men det er bare fint om barnet kommer i studio trøtt og mett.

Mange ønsker fotografering sammen med søsken. Dette er ingen problem, men vi ønsker og anbefaler at søsken kommer til studioet mot slutten av fotografering. Under fotografering av den nyfødte ønsker vi ro for den lille, og spente storesøsken kan ofte være med å skape uro, noe som kan resultere i at vi ikke får de nyfødtbildene vi er ute etter.