Skip to content

Priser foto

Priser og vilkår for fotografering og digitale filer.

Fotografering

Denne prisen gjelder kun fotografering. Se under “digitale filer” for pris på bildepakker, denne prisen kommer i tillegg.

1 person: 1300,-
Familie 2-6 personer: 1550,-
Familie 7-10 personer: 2000,-

Nyfødt: 2400,-
Prisen inkluderer søsken- og familiefoto.

Bedrift: Ta kontakt for tilbud.
Bryllup: Se priser på bryllup her.

Ettermiddagstillegg (etter 16.00): 400,-
Helgetillegg: 500,-

Digitale filer

Standard

10 bilder: 1450,-
15 bilder: 1950,-
20 bilder: 2450,-
Alle bilder: 3200,-

Nyfødt

10 bilder: 1950,-
15 bilder: 2450,-
20 bilder: 2950,-
Alle bilder: 3800,-

Ikke møtt til time: 500 kroner

Hva er inkludert i prisen?

Hos oss betaler du en pris for fotograferingen, deretter velger du hvilke bilder du ønsker å kjøpe og betaler en egen sum for bildene.

Etter fotograferingen får dere tilsendt de beste bildene og dere velger deretter hvilke bilder dere ønsker å kjøpe. Pakkene vi tilbyr inneholder 10, 15 eller 20 bilder, eller alle bildene dere har fått tilsendt. Det er ingen kjøpstvang på bildene.

Dere får alle bildene dere velger som høyoppløselige filer for fremkalling og nettversjoner for bruk på internett. Alle bildene der velger leveres i både farge- og sorthvit-versjoner.

For bryllupsfotografering gjelder egne betingelser. Her velger vi ut de beste bildene som dere får tilsendt. Les mer om bryllupsfotografering her.

Merk:

Bilder skal krediteres ved publisering
Avtalt honorar må være betalt for at brukslisens er gjeldende.
Bilder skal ikke publiseres eller videredistribueres ut over avtale.

For fotografering utenfor sentral-Alta kommer det et pristillegg. Ta kontakt for tilbud.

 
Hvor mye tid sette av til foto?

Standard fotograferingstime er 60 minutter, enten det er i studio eller utendørs. Om man ønsker å kombinere studio og utendørs, eller mer tid på fotograferingen kommer det et tillegg på 750 kroner.

På nyfødtfotografering setter vi av mellom 2 til 3 timer. Les mer om nyfødtfotografering her.

Rettigheter til bildene

Fotografier omfattes av lov om åndsverk (Åndsverkloven). I henhold til loven har fotografen alle rettigheter til sine bilder. Ingen kan bruke, reprodusere, videreformidle eller endre et fotografi uten samtykke fra fotografen eller den som formidler fotografens rettigheter.

Når dere kjøper en bildepakke kjøper dere bruksrett til bildene. Det betyr at dere kan bruke bildene privat. Dere kan selv fremkalle bilder der dere ønsker. Vi er behjelpelig med fremkalling dersom dere ønsker det.

Det er altså ikke tillatt å selge bildene videre eller bruke de i kommersiell sammenheng.

Andre regler gjelder for bedriftsfotografering. Her har fortsatt fotografen rettigheten til bildene, men dere kjøper rettigheter til å bruke disse i markedsføring for deres bedrift. Bedrifter har heller ikke lov å videreselge eller dele bilder til andre for bruk i kommersiell sammenheng.