VINNER 2024

Malin Utsi Moe

ALTA

Hvor sterk kan hun bli? Vi gleder oss til å følge utviklingen.

Malin er 16 år og driver med styrkeløft, som en av få jenter så langt nord. Hun startet med styrkeløft i 2022 og kan allerede vise til gode resultater. I 2023 ble hun ranket som nummer tre i sin vektklasse i Norge for ungdom.

Hun er veldig dedikert og jobber hardt for å nå sine mål. Samtidig som hun står på for sin egen utvikling engasjerer hun seg og jobber for å få flere jenter inn i miljøet. En god ambassadør og et godt forbilde. Dette heier vi på!

Malin delte noen ord med oss da hun fikk nyheten om at hun var valgt til å motta stipendet;

– Styrkeløft er noe av det jeg elsker aller mest å holde på med og jeg har stor motivasjon til å bli sterkere og satse videre. Det betyr veldig mye for meg å motta årets Frikantstipend da det vil hjelpe meg med å kunne kjøpe nytt utstyr og dekke reisekostnader til konkurranser.
Styrkeløft er heller ikke en så stor idrett og spesielt ikke blant jenter så det er veldig artig å bli lagt merke til på denne måten. Jeg gleder meg virkelig til å se hvor langt jeg kan nå innen denne idretten, sier hun.

Vi er glade for at vi kan være en bidragsyter på veien mot nye mål og gode prestasjoner.

Gratulerer så mye til Malin med Frikantstipendet 2024!

Alle foto: Cecilia Emilie Johansen

VINNER 2023

Demenskoret i Alta

ALTA

Et kor som gir håp og glede for mange. Nominert av Lisa Strand Åsheim.

Lisa heier på den jobben Tanja gjør med koret og det gjør vi også. Hennes brennende engasjement for musikk, mestring og god mental helse betyr mye for både de som er rammet av demens og deres pårørende.

Vi er stolte og glade for at vi kan bidra til at det skapes gode opplevelser, glede og fellesskap på en så verdifull måte.

– Tusen takk til Lisa som har nominert oss! Tusen takk til Frikant som støtter lokale aktører og heier på koret vårt! Stipendet gir oss mulighet til å bygge opp et tilbud som vi ønsker skal vare i mange år fremover. Koret er en samlingsplass for eldre og pårørende med fokus på glede, fellesskap og mestring gjennom musikk. Tilbudet har skapt nye vennskap, glede og forventning i hverdagen, følelse av tilhørighet, masse glede og kjærlighet til musikk. Syng for livet!, sier Tanja Elina Lund-Lyngmo etter å ha mottatt stipendet.

Hvis du er logget inn på Facebook, vil du se filmen vi laget for Alta Kraftlag da de fikk midler fra kraftlaget. 

Gratulerer til Tanja og demenskoret. Vi heier på dere!

VINNER 2022

Jardar Olsen

ALTA

Har vi den nye Per Olsen, Bjørn Wirkola eller Finn Hågen?

Det spørsmålet stilte gudfar Kjetil Thomassen seg da han nominerte Jardar Olsen til Frikantstipendet i 2022. Og det er vi spente på å se!

Jardar jobber hardt for å nå sine mål. Han trener hele året for å bli best i sin idrett. Det er en glede for oss å bidra til at Jardar kan fortsette å utvikle seg i skisporet.

– Grunnen til at jeg går på ski er gleden ved å være ute og bevege meg, og mestringsfølelsen jeg får ved å gå gode skirenn, sier Jardar.

– Jeg har stor motivasjon for å satse videre og se hvor langt jeg kan nå i skisporet. I tillegg liker jeg godt å løpe og konkurrere litt på sommeren også.

 Alta er en flott plass å trene og utvikle seg, både med tanke på natur, tilrettelagte løyper og et godt treningsfellesskap. Det var veldig overraskende og hyggelig å bli nominert og valgt ut til å motta årets Frikantstipend. Stipendet gir mulighet til kjøp av nødvendig utstyr og å oppsøke tidlig snø ved å reise for eksempel til Muonio, avslutter Olsen.

Det var gudfar Kjetil Thomassen som sendte inn søknaden - og mente Jardar fortjente stipendet på 10.000 kroner i sin satsing.

Tusen takk for at vi fikk ta del i din historie, og gratulerer så mye med årets stipend. Vi heier på deg Jardar – og vi gleder oss til å følge deg videre!

VINNER 2021

Johanna Tau Strand

ALTA

Vi mener Johanna er et positivt tilskudd til kulturlivet i Alta med sitt talent, sin målbevissthet og sine drømmer.

Hun har spilt i korps i 6 år, elsker det hun gjør og opplever stor glede ved å vise frem musikken sin for andre. Hun øver hver dag og gjør sitt beste for å bli så god som mulig på sitt instrument. Vi synes Johanna er en inspirasjonskilde og det er en sann glede å bidra på hennes reise.

– Musikken er veldig viktig for meg. Det at jeg får dette stipendet betyr veldig mye for meg – jeg er veldig takknemlig. Det er veldig fint å bli anerkjent for noe jeg har drevet med lenge og jobbet mye med. Det er på en måte en bekreftelse på at alt arbeidet bak faktisk gir resultater. Det gir også motivasjon til videre satsing, sier Johanna.

Vi heier på deg Johanna – og vi gleder oss til å følge deg videre!

VINNER 2020

Torfinn og Synøve Vassvik

gamvik

I Gamvik er det ikke noe idrettslag og det har Synøve og Torfinn gjort noe med.

Gamvik, Finnmark, Norway er et lite sted med 230 innbyggere, hvor det er 14 elever på skolen og 12 barn i barnehagealder. I Gamvik er det ikke noe idrettslag og det har Synøve og Torfinn gjort noe med. I regi av Gamvik Skytterlag arrangerer de treninger flere ganger i uken slik at barna får ta del i aktiviteter i fellesskap med andre barn.

De har hovedfokus på ballspill og svømming. Paintballutstyr har de også investert i, en aktivitet hvor ungdom og voksne deltar sammen. I tillegg tilbyr de skyting på bane hvor ungdommene kan delta gratis.

Torfinn og Synøve skriver:

Vi bruker mye tid med barna, med det betyr lite når man ser glede og mestring. Det er veldig givende å se at barna trives og har positiv utvikling innenfor de aktiviteten vi driver.

Det er stor arbeidsinnvandring til Gamvik, på grunn av at fiskeindustrien har bygd opp sine virksomheter, på relativt kort tid. Mange har flyttet hit fra andre land, med hele sin familie, og ønsker å skape seg et liv her. Idrett og lek er en veldig effektiv plattform for språkopplæring og integrering. Språkopplæringen går alle veier. Gamvikungene lærer engelsk og innflytterne lærer norsk.

Vi legger vekt på å ha det artig, men også at det skal være skikkelig trening. Spesielt bassengtimene har gitt resultat. Før var det flere som ikke kunne svømme, nå svømmer alle som fisk. Det er veldig givende å få være en del av dette. Svømmekunnskaper er veldig viktig når man lever så tett på storhavet.

Den innsatsen disse to gjør for at barn og ungdom i Gamvik skal ha det gøy, lære og utvikle seg syns vi er et Frikantstipend verdig. Tusen takk for at dere delte deres historie med oss, og gratulerer så mye med årets stipend!

VINNER 2019

Marthe K. Engdal

ALTA

Marthe er danser, koreograf og danselærer. Hun underviser i ballett og moderne dans for barn og voksne. Hennes drøm er å være en bidragsyter til kulturtilbudet i Alta – dette heier vi på!

Vi vet at det å drive privat og være selvstendig krever mye og det er en glede for oss å kunne bidra slik at flere barn og voksne kan finne danseglede sammen med Marthe.

Tilbakemeldingen fra Marthe gleder oss stort; – Det er utrolig deilig å få anerkjennelse når man ønsker å bidra til å bygge tilbudet innen kunst og kultur. Midlene skal brukes til å investeres i utstyr som gir meg som lærer større muligheter og i tillegg vil fremme elevenes utbytte. TAKK for at dere valgte å dele midlene med meg og mine dansere. Jeg blir både stolt og rørt, sier Marthe.