Skip to content

Driver du med kultur og idrett?

SØK STIPEND

verdi 10.000 kroner

HVEM KAN SØKE?

Alle lag, foreninger og enkeltpersoner i Troms og Finnmark. Stipendet skal gå til aktivitet innen kultur og idrett.

SØKNADSFRIST:

Fredag 17. februar 2023

Frikantstipendet 2023

For femte året på rad deler vi ut vårt eget lille Frikantstipend på 10.000 kroner.

Her kan alle lag, foreninger og enkeltpersoner i Troms og Finnmark søke. Stipendet skal gå til aktivitet innen kultur og idrett - og skal være til nytte og inspirasjon for videre utvikling innen sitt område.

SEND SØKNAD TIL:

hei[a]frikant.no

SØKNADSFRIST:

Fredag 17. februar 2023

Jardar Olsen fra Alta vant Frikantstipendet i 2022. Skiløperen fra Aronnes var da første års junior og ønsket å satse på langrenn. Foto: Frank Rune Isaksen, Frikant.

VINNER 2022:

Jardar Olsen

ALTA

Jardar ble nominert til årets stipend av sin gudfar Kjetil Thomassen. Kjetil stilte spørsmålet om vi her har den nye Per Olsen, Bjørn Wirkola eller Finn Hågen. Det er vi spente på å se!
 
Jardar jobber hardt for å nå sine mål. Han trener hele året for å bli best i sin idrett. Det er en glede for oss å bidra til at Jardar kan fortsette å utvikle seg i skisporet!
Det var gudfar Kjetil Thomassen som sendte inn søknaden - og mente Jardar fortjente stipendet på 10.000 kroner i sin satsing.
– Grunnen til at jeg går på ski er gleden ved å være ute og bevege meg, og mestringsfølelsen jeg får ved å gå gode skirenn, sier Jardar.
 
Jeg har stor motivasjon for å satse videre og se hvor langt jeg kan nå i skisporet. I tillegg liker jeg godt å løpe og konkurrere litt på sommeren også.
 
Alta er en flott plass å trene og utvikle seg, både med tanke på natur, tilrettelagte løyper og et godt treningsfellesskap.
Det var veldig overraskende og hyggelig å bli nominert og valgt ut til å motta årets Frikantstipend. Stipendet gir mulighet til kjøp av nødvendig utstyr og å oppsøke tidlig snø ved å reise for eksempel til Muonio, avslutter Olsen.

Tusen takk for at vi fikk ta del i din historie, og gratulerer så mye med årets stipend. Vi heier på deg Jardar – og vi gleder oss til å følge deg videre!

 

VINNER 2021:

Johanna Tau Strand

ALTA

Vi mener Johanna er et positivt tilskudd til kulturlivet i Alta med sitt talent, sin målbevissthet og sine drømmer. Hun har spilt i korps i 6 år, elsker det hun gjør og opplever stor glede ved å vise frem musikken sin for andre. Hun øver hver dag og gjør sitt beste for å bli så god som mulig på sitt instrument. Vi synes Johanna er en inspirasjonskilde og det er en sann glede å bidra på hennes reise.

– Musikken er veldig viktig for meg. Det at jeg får dette stipendet betyr veldig mye for meg – jeg er veldig takknemlig. Det er veldig fint å bli anerkjent for noe jeg har drevet med lenge og jobbet mye med. Det er på en måte en bekreftelse på at alt arbeidet bak faktisk gir resultater. Det gir også motivasjon til videre satsing, sier Johanna.

Tusen takk for at du delte din historie med oss, og gratulerer så mye med årets stipend.

Vi heier på deg Johanna – og vi gleder oss til å følge deg videre!

 

VINNER 2020:

Torfinn og Synnøve Vassvik

GAMVIK

Gamvik, Finnmark, Norway er et lite sted med 230 innbyggere, hvor det er 14 elever på skolen og 12 barn i barnehagealder. I Gamvik er det ikke noe idrettslag og det har Synøve og Torfinn gjort noe med. I regi av Gamvik Skytterlag arrangerer de treninger flere ganger i uken slik at barna får ta del i aktiviteter i fellesskap med andre barn.
 
De har hovedfokus på ballspill og svømming. Paintballutstyr har de også investert i, en aktivitet hvor ungdom og voksne deltar sammen. I tillegg tilbyr de skyting på bane hvor ungdommene kan delta gratis.

Torfinn og Synøve skriver:

Vi bruker mye tid med barna, med det betyr lite når man ser glede og mestring. Det er veldig givende å se at barna trives og har positiv utvikling innenfor de aktiviteten vi driver.
 
Det er stor arbeidsinnvandring til Gamvik, på grunn av at fiskeindustrien har bygd opp sine virksomheter, på relativt kort tid. Mange har flyttet hit fra andre land, med hele sin familie, og ønsker å skape seg et liv her. Idrett og lek er en veldig effektiv plattform for språkopplæring og integrering. Språkopplæringen går alle veier. Gamvikungene lærer engelsk og innflytterne lærer norsk.

Vi legger vekt på å ha det artig, men også at det skal være skikkelig trening. Spesielt bassengtimene har gitt resultat. Før var det flere som ikke kunne svømme, nå svømmer alle som fisk. Det er veldig givende å få være en del av dette. Svømmekunnskaper er veldig viktig når man lever så tett på storhavet.

 
Den innsatsen disse to gjør for at barn og ungdom i Gamvik skal ha det gøy, lære og utvikle seg syns vi er et Frikantstipend verdig. Tusen takk for at dere delte deres historie med oss, og gratulerer så mye med årets stipend.

VINNER 2019:

Marthe
K. Engdal

ALTA

Marthe er danser, koreograf og danselærer. Hun underviser i ballett og moderne dans for barn og voksne. Hennes drøm er å være en bidragsyter til kulturtilbudet i Alta – dette heier vi på!
 
Vi vet at det å drive privat og være selvstendig krever mye og det er en glede for oss å kunne bidra slik at flere barn og voksne kan finne danseglede sammen med Marthe.
Tilbakemeldingen fra Marthe gleder oss stort; – Det er utrolig deilig å få anerkjennelse når man ønsker å bidra til å bygge tilbudet innen kunst og kultur. Midlene skal brukes til å investeres i utstyr som gir meg som lærer større muligheter og i tillegg vil fremme elevenes utbytte. TAKK for at dere valgte å dele midlene med meg og mine dansere. Jeg blir både stolt og rørt, sier Marthe.