Skip to content

VINNER 2021:

Johanna Tau Strand

ALTA

Vi mener Johanna er et positivt tilskudd til kulturlivet i Alta med sitt talent, sin målbevissthet og sine drømmer. Hun har spilt i korps i 6 år, elsker det hun gjør og opplever stor glede ved å vise frem musikken sin for andre. Hun øver hver dag og gjør sitt beste for å bli så god som mulig på sitt instrument. Vi synes Johanna er en inspirasjonskilde og det er en sann glede å bidra på hennes reise.

– Musikken er veldig viktig for meg. Det at jeg får dette stipendet betyr veldig mye for meg – jeg er veldig takknemlig. Det er veldig fint å bli anerkjent for noe jeg har drevet med lenge og jobbet mye med. Det er på en måte en bekreftelse på at alt arbeidet bak faktisk gir resultater. Det gir også motivasjon til videre satsing, sier Johanna.

Tusen takk for at du delte din historie med oss, og gratulerer så mye med årets stipend.

Vi heier på deg Johanna – og vi gleder oss til å følge deg videre!

// Frank Rune & Cecilia

 

HVEM KAN SØKE?

Alle lag, foreninger og enkeltpersoner i Troms og Finnmark. Stipendet skal gå til aktivitet innen kultur og idrett.

SØKNADSFRIST:

Vi åpner opp for nye søknader januar 2022.

For tredje året på rad deler vi ut vårt eget Frikantstipend. Her kan alle lag, foreninger og enkeltpersoner i Troms og Finnmark søke. Stipendet skal gå til aktivitet innen kultur og idrett - og skal være til nytte og inspirasjon for videre utvikling innen sitt område.

SEND SØKNAD TIL:

hei@frikant.no

SØKNADSFRIST:

Vi åpner opp for nye søknader januar 2022.

Du kan sende søknad via vårt skjema under, men vi anbefaler deg å sende en e-post til hei@frikant.no - for å være sikret at vi mottar din søknad.

VINNER 2020:

Torfinn og Synnøve Vassvik

GAMVIK

Gamvik, Finnmark, Norway er et lite sted med 230 innbyggere, hvor det er 14 elever på skolen og 12 barn i barnehagealder. I Gamvik er det ikke noe idrettslag og det har Synøve og Torfinn gjort noe med. I regi av Gamvik Skytterlag arrangerer de treninger flere ganger i uken slik at barna får ta del i aktiviteter i fellesskap med andre barn.
 
De har hovedfokus på ballspill og svømming. Paintballutstyr har de også investert i, en aktivitet hvor ungdom og voksne deltar sammen. I tillegg tilbyr de skyting på bane hvor ungdommene kan delta gratis.

Torfinn og Synøve skriver:

Vi bruker mye tid med barna, med det betyr lite når man ser glede og mestring. Det er veldig givende å se at barna trives og har positiv utvikling innenfor de aktiviteten vi driver.
 
Det er stor arbeidsinnvandring til Gamvik, på grunn av at fiskeindustrien har bygd opp sine virksomheter, på relativt kort tid. Mange har flyttet hit fra andre land, med hele sin familie, og ønsker å skape seg et liv her. Idrett og lek er en veldig effektiv plattform for språkopplæring og integrering. Språkopplæringen går alle veier. Gamvikungene lærer engelsk og innflytterne lærer norsk.

Vi legger vekt på å ha det artig, men også at det skal være skikkelig trening. Spesielt bassengtimene har gitt resultat. Før var det flere som ikke kunne svømme, nå svømmer alle som fisk. Det er veldig givende å få være en del av dette. Svømmekunnskaper er veldig viktig når man lever så tett på storhavet.

 
Den innsatsen disse to gjør for at barn og ungdom i Gamvik skal ha det gøy, lære og utvikle seg syns vi er et Frikantstipend verdig. Tusen takk for at dere delte deres historie med oss, og gratulerer så mye med årets stipend.

VINNER 2019:

Marthe
K. Engdal

ALTA

Marthe er danser, koreograf og danselærer. Hun underviser i ballett og moderne dans for barn og voksne. Hennes drøm er å være en bidragsyter til kulturtilbudet i Alta – dette heier vi på!
 
Vi vet at det å drive privat og være selvstendig krever mye og det er en glede for oss å kunne bidra slik at flere barn og voksne kan finne danseglede sammen med Marthe.
Tilbakemeldingen fra Marthe gleder oss stort; – Det er utrolig deilig å få anerkjennelse når man ønsker å bidra til å bygge tilbudet innen kunst og kultur. Midlene skal brukes til å investeres i utstyr som gir meg som lærer større muligheter og i tillegg vil fremme elevenes utbytte. TAKK for at dere valgte å dele midlene med meg og mine dansere. Jeg blir både stolt og rørt, sier Marthe.